Återfallet

aterfallet2

På andra sidan dörren finns hela det gamla liv som jag har flyttat hit för att glömma. Nja, kanske inte fullkomligt glömma. Men åtminstone lägga bakom mig, som det heter. Jag har kommit hit för att distansera mig från det som varit och aldrig mer ska bli.

Gamla hus har alltid egna ljud. En egen historia, eller flera. Jag trodde inte att de skulle påverka mig så.

”Återfallet” vann andra pris i Fantastiknovelltävlingen 2014.

Juryns motivering:

Niklas Krog: Mycket välskriven och följer en snygg berättelsekurva. Aningen lång, men den håller läsaren fången. Fascinerande insikt i en plågad människas tankar.

Pia Lindestrand: En klassisk ”haunted house-story” som återges i dagboksform och ett vackert, suggestivt språk. Läsaren får följa ett plågat psykes slutliga sönderfall i en modern miljö med psykofarmaka och rehabiliteringsprogram. Men det förflutna tränger sig på i den förfallna herrgård som jag-personen just flyttat in i. Är det minnen från en annan tid som tar form eller är det bara en allt mer förvriden fantasi som tillåts löpa amok?

Karolina Bjällerstedt Mickos: En lång novell om en person med långdragna problem, men som läsare hålls man fast i ett järngrepp hela vägen fram. Här blandas verklighet och overklighet på ett gastkramande sätt.

Författare: Charlotta Jonasson

Format: E-novell, E-pub

ISBN: 978-91-7611-556-5