Christian Johansson

Christian Johansson

Christian Johansson

Min målsättning är att skrämma er från vettet.
Det är därför jag skriver. Jag blev skrämd som barn och jag älskade det. Jag tillbringade otaliga nätter med att plåga mig själv igenom böcker som skulle förstöra nattsömnen. Jag läste om ondskefulla clowner som rövade bort barn, fastighetsmäklare på artonhundratalet som begav sig till främmande länder och låstes in i fruktansvärda slott tillsammans med varelser som skulle suga livet ur dem. Jag följde med en finnig tonåring vars nya bil var ett ondskefullt, svartsjukt monster.

Med skrivandet vill jag dela med mig av de känslor som jag själv förunnades och få er att läsa ytterligare ett kapitel även om det redan är alldeles för sent och alldeles för obehagligt. Jag vill skapa nya monster under er säng och i er garderob, trots att ni redan är vuxna och slutat tro på dem. Jag vill få er att ligga vakna länge och väl och lyssna på nattens alla underliga ljud.
Få tvivlet att krypa sig på.
Och läsa ett kapitel till.

Christian är född i Umeå, men uppvuxen i Habo. Han bor numera sedan elva år tillbaka i Newcastle upon Tyne i norra England tillsammans med sin hustru Ana och son Lucas.

Christians webbplats

Här kan du lyssna på en intervju med Christian Johansson i podcasten Farfarsparadoxen.

Aktuella titlar:

Herr LombardoParasitusPussel